Informatieavond over geplande aardgasleiding tussen Herentals en Ham
Fluxys organiseert in overleg met het stadsbestuur een nieuwe infosessie over de geplande aardgasleiding tussen Herentals en Ham. In 2011 stippelde Fluxys een eerste tracé uit voor de aardgasleiding. Op vraag van het stadsbestuur stelt Fluxys nu een alternatieve route ter hoogte van Herentals voor.
 
De infosessie vindt plaats op maandag 24 september in de Lakenhal op de Grote Markt en start om 20 uur (de deuren gaan open om 19.30 uur). In de infosessie komt niet alleen het alternatieve tracé aan bod. Fluxys belicht ook de administratieve en technische kanten en legt uit hoe de aanleg van een aardgasleiding in zijn werk gaat. Buurtbewoners kunnen op de infosessie terecht met hun vragen.
 
De aardgasleiding is nodig om de capaciteit van het pijpleidingennet van Fluxys af te stemmen op de evolutie van de vraag en het aanbod in België en op de Europese markt. Op die manier kan Fluxys de bevoorrading van Oost-Limburg op termijn optimaal blijven verzekeren.

 
Fairtradewandelingen en Sing for the Climate
Op zondag 23 september kunt u deelnemen aan twee fairtradewandelingen. Vertrekken kan tussen 13 en 15 uur aan de Wereldwinkel op het Begijnhof en aan café Welkom in Noorderwijk. Beide wandelingen hebben stopplaatsen met proevertjes en opdrachten. Deelnemen kost 1 euro per tocht.

Na afloop van de wandelingen kunt u om 16 uur deelnemen aan Sing for the Climate, een grote zangbetoging voor het klimaat. Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 nodigen u van harte uit aan de Wereldwinkel en aan café Welkom. Ondersteund door plaatselijke muzikanten zingt iedereen hetzelfde lied: Do It Now. De dienst ontwikkelingssamenwerking filmt beide zangstonden. Met filmpjes uit heel Vlaanderen maakt Nic Balthazar een videoclip. Om op te vallen tussen de vele filmpjes vragen we aan iedereen om een zwemband mee te brengen.